Odbor za šolstvo Zavoda za narodno suverenost

kontakt: solstvo@narodna-suverenost.si

Odbor za šolstvo deluje na nacionalni ravni. Sestavljajo ga somišljeniki, ki se zavzemajo za različne oblike šolanja – od šolanja na domu, montessori metode in waldorfske šole do gozdne šole, demokratične šole, Lili in drugih,

Po Sloveniji gradi mrežo med starši, pedagogi in mentorji po srcu z namenom povezovanja različnih vsebin, želja in pogledov na izobraževanje. Povezuje tudi različne učne skupine na lokalni in regionalni ravni. Odgovarja na tvoja vprašanja in nudi pravne nasvete, povezane s šolstvom.

Odbor išče strokovnjake z različnih področij, jih povezuje, spremlja novosti, ki jih pripravlja ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ter se zavzema za različne oblike šolanja v prihodnosti. Vizija odbora je nova šola oziroma nova ljudska organizacija.

Med prednostnimi nalogami odbora za šolstvo sta povezovanje in predstavitev različnih vrst in oblik šolanja v Sloveniji ter obstoječe mednarodne šole za šolsko leto 2022/23.

Nacionalno povezovanje
Deluje že platforma za nacionalno povezovanje vseh s področja šolstva. Namenjena je hitri izmenjavi informacij, krajevnemu oblikovanju skupin, povezovanju že obstoječih učnih skupin, povezovanju med pedagogi, mentorji in starši ter predstavitvi različnih vrst in oblik šolanja.

Glavno načelo nacionalnega povezovanja je nacionalno šolstvo kot skupni imenovalec, kar pomeni, da je neodvisno od gibanj, pripadnosti, organizacij, političnih usmeritev in podobno.

Spletna srečanja
Za starše se že izvaja spletna srečanja (zoom meeting), na katerih se jim predstavlja, kaj vse je že pripravljeno glede različnih opcij šolanja. Da bi staršem ponudili, v katere učne skupine lahko vpišejo svoje otroke, je načrtovanih več spletnih srečanj tudi v prihodnje.

error: Opozorilo: Vsebina je zaščitena !!