P39: V Urugvaju je sodišče prekinilo ”cepljenje” proti covidu-19 pri otrocih, mlajših od 13 let

piše Domen Gorenšek

Drugi dan naroka za glavno obravnavo je urugvajski sodnik Alejandro Recaey izdal sodbo, s katero je odredil takojšnjo prekinitev cepljenja otrok v tej starostni skupini. Urugvajsko ministrstvo za zdravje in predsedstvo republike se lahko na sodbo pritožita v 72 urah.

Skladno s sodbo, ki jo je izdalo urugvajsko upravno sodišče, bo prekinitev cepljenja, ki sicer v državi ni obvezno, takojšnja in bo trajala, vse dokler ne bodo izpolnjene zahteve, ki jih je določilo sodišče.

In katere so te zahteve?

Sodišče je s sodbo odredilo, da morata ministrstvo za zdravje in predsedstvo države v celoti objaviti vse kupoprodajne pogodbe za cepiva zoper COVID-19, ki so bila dobavljena državi Urugvaj. Med njimi so tako cepiva kitajskega farmacevtskega podjetja Sinovac, angleško-švedskega podjetja AstraZeneca in ameriškega podjetja Pfizer.

Obenem je sodišče odločilo, da so pristojni organi dolžni pripraviti usklajen dokument, ki bo po suspenzu cepljenja neposredno predstavljen osebam, mlajšim od 13 let, ki se želijo cepiti zoper COVID-19 ,in ki bo vseboval popolno in jasno poročilo o vseh snoveh, ki jih vsebuje posamezno cepivo, o koristih in tveganjih ter o že ugotovljenih neželenih učinkih.

Več si preberi na naslednji povezavi – URUGVAJ: Sodišče prekinilo ” cepljenje” zoper COVID-19 pri otrocih, mlajših od 13 let – Platforma39 (domengorenseklaw.com)

error: Opozorilo: Vsebina je zaščitena !!
Deli s prijateljem