P39: FACT – CHECK THIS!

Piše Domen Gorenšek

Ljudje so na dopustu. Tudi sam vedno pogosteje “skočim” na morje in nazaj. A vendarle spremljam. Spremljam napetost v družbi, ki počasi a vztrajno raste. Ta bi znala že septembra ali v začetku oktobra doseči vrelišče. Takrat bi se lahko poletne temperature, v katerih trenutno uživamo, zdele kot oaza. Temu, čemur smo priča zadnji dve leti, ni normalno. Vem, to sem v svojih zapisih že večkrat poudaril. A žal je to šele predigra nadvse umazane igre, ki sledi. Družba bo takrat morala odreagirati zrelo in enotno.

Svoboda in demokracija?

Pred volitvami v Državni zbor so nam mediji kar sami ponudili zmagovalca. Neko gibanje je preraslo v stranko, ki je sicer že obstajala, zato jo je bilo najprej potrebno odkupiti, nato pa prikladno preimenovati. Svoboda. Točno to, po čemer ljudje zadnji dve leti in pol močno hrepenijo. Ne le v Sloveniji. Še pred tem se je medijsko pričelo z oglaševanjem neke civilne družbe pod imenom Pravna mreža za varstvo demokracije.

Svoboda in demokracija torej. Lepo. Svoboda je na državnozborskih volitvah prepričljivo zmagala, Pravna mreža za varstvo demokracije pa je prejela nagrado “Državljan Evrope”. Zanimivo je, da to nagrado podeljuje Evropski parlament, kandidate pa naj bi predlagali državljani. Priznam, sam za to mrežo in nagrado pred tem nikoli nisem slišal, kot verjetno tudi ne marsikateri drug potencialni predlagatelj kandidatov za prejem nagrade. In ni mi žal. Prav groteskno je bilo namreč prebirati orgazmično poročanje množičnih medijev o prejemniku nagrade “Državljan Evrope”. Medtem se namreč na tem istem kontinentu, v državah članicah te iste mednarodne organizacije, ki nagrado podeljuje, in v tem istem času odkrito dogajajo kršitve temeljnih človekovih pravic in svoboščin. Te kršitve so med drugim spodbujane prav s strani organov te iste mednarodne organizacije.

Zakaj pišem o Pravni mreži, vsebinsko prazni nagradi in o stranki Svoboda, bo bralcem jasno ob koncu tega zapisa.  Naj na tem mestu zgolj zapišem, da gre v obeh primerih po mojem mnenju za absurd nad absurdi, za simbol distopičnega časa in kraja, v katerem živimo. Ne zanimajo me resničnostni šovi ali na primer Evrovizija, zato me obdobje zadnjih dveh let, v katerem je argumente zamenjalo zaupanje, transparentnost pa sta zamenjala cenzura in enoumje, niti malo ni navdušilo. Verjamem, redkokoga je. A nekatere je zagotovo. Predvsem psihopate in sociopate, ki niso sposobni čutiti in so se obenem v tem obdobju še konkretno finančno okoristili. Da, tudi pri nas so takšni.

Več si preberi na naslednji povezavi – FACT – CHECK THIS! – Platforma39 (domengorenseklaw.com)

error: Opozorilo: Vsebina je zaščitena !!
Deli s prijateljem