Kartel strupov: industrijski agrobiznis zastruplja svet in povzroča globalno pandemijo lakote – dr. Vandana Shiva

Industrijski globalizirani prehranski sistem je z uničenjem ekološke mreže življenja, družbene mreže skupnosti in ekologije mikrobioma človeškega črevesja ustvaril izredne razmere na planetu in zdravju ljudi.

Mreža življenja je prehranjevalna mreža, ki jo je spletla Pachamama s svojo samoorganizacijo, ustvarjalnostjo, generativno močjo in regeneracijo.

Hrana je hrana. Dobra hrana je zdravje. Hrana je tok, ki uteleša naš odnos do Zemlje, materialno, biološko, prehransko, ekološko.

Hrana je valuta življenja, ki teče iz biotske raznovrstnosti v živi zemlji, skozi rastline in žuželke, da bi vzdrževala biotsko raznovrstnost v našem črevesnem mikrobiomu.

Je povezava med nami, Zemljo in drugimi vrstami. Smo del mreže življenja, ki je prehranjevalni splet. Prehranjevalni splet plete mrežo življenja, v sodelovanju in vzajemnosti. Hrana je presnova, ki povezuje človeka z zemljo, državo in mestom, biotsko in kulturno raznolikostjo.

Hrana lahko premaga presnovni razkol med človekom in naravo, posamezniki in skupnostjo, mestom in državo. Hrana lahko premaga globoke delitve in neenakost v družbi. Hrana je človekova pravica. S hrano lahko ustvarimo pravične in trajnostne skupnosti in družbe.

Več pa si preberi na naslednji povezavi – Marjan – Marjanov blog (wordpress.com)

error: Opozorilo: Vsebina je zaščitena !!
Deli s prijateljem